Engleza este una dintre cele mai vorbite limbi din lume și tocmai din acest motiv este primordial ca cel mic să o cunoască foarte bine. Astfel, acestuia îi va fi mult mai ușor să se descurce și să se adapteze la numeroase situații care vor apărea de-a lungul timpului (la școală, serviciu). Totuși, este important să înțelegi că fiecare copil are propriul stil de a învăța, iar părinții și profesorii sunt cei care, de cele mai multe ori, îi ajută să se descopere.
Studiu individual- obiecte din casă
Novakid te va ajuta pe tine și copilul tău cu privire la toate aspectele menționate anterior, profesorii din cadrul proiectului reușind să îi învețe pe cei mici engleza în cel mai scurt timp. Conceptul care stă la baza proiectului Novakid se bazează pe lecții online, personalizate pentru fiecare copil în parte și cu profesori vorbitori nativi de limba engleză.
Află mai multe despre lecțiile Novakid de la Adrienne Landry, profesor și metodolog, în video-ul de mai jos:
Cu toate acestea, este bine de știut că și studiul individual are o importanță deosebită, iar pentru început, cel mai la îndemână este să învețe denumirea obiectelor și persoanelor care îl înconjoară (familie, obiecte din casă, rechizite, jucării). Pentru început, dacă cel mic se află încă la o vârstă foarte fragedă, va trebui să învețe ce rol au camerele casei. Spre exemplu, dormitorul este camera unde oamenii dorm și se relaxează, în baie se spală, iar bucătăria este locul unde servesc mâncarea lor preferată și delicioasă.
Principalele obiecte din casă în engleză
Cu siguranță că, cel mai ușor pentru un copil este să poată vedea toate obiectele a căror denumire urmează să o învețe. Astfel, acestuia îi va fi mult mai ușor să asocieze numele cu imaginea, să rețină rapid și logic, dar și să fie mai conștient de mediul înconjurător.
Tipuri de casă în engleză
Înainte de a învăța camerele unei case sau obiecte din casă, este o idee bună ca cel mic să știe principalele tipuri de casă. Aici vă prezentăm unele dintre cele mai importante:
- Cottage- cabană
- House- casă
- Mansion- conac
- Building- clădire
- Skyscraper- zgârie-nori
- Flat (UK) / Apartment (US)- apartament (Marea Britanie/ SUA)
Camerele casei
Deși pare destul de ușor și banal, este esențial ca un copil să știe cum se numesc camerele unei case.
- Garage- garaj
- Living room- sufragerie
- Dining room- cameră de luat masa
- Kitchen- bucătărie
- Bathroom- baie
- Bedroom- dormitor
- Garden- grădină
- Patio- terasă
- Laundry room- spălătorie
- Balcony- balcon
- Basement- subsol
- Attic- mansardă
- Stairs- scări
Obiecte din bucătărie
Fie că celui mic îi place sau nu să gătească, anumite denumiri de obiecte din bucătărie îi vor fi de mare ajutor.
- Sink- chiuvetă
- Table- masă
- Cupboard- dulap
- Pantry- cămară
- Drawer- sertar
- Tap/Faucet- robinet
- Dishwasher- mașină de spălat vase
- Microwave- cuptor cu microunde
- Fridge- frigider
- Coffee maker- cafetieră
- Stove- aragaz
- Oven- cuptor
- Cup- ceașcă
- Plate- farfurie
- Fork- furculiță
- Spoon- lingură
- Knife- cuțit
- Bowl- bol
- Pot- oală
- Obiecte din dormitor
Dormitorul este una dintre camerele casei unde un copil își petrece cea mai mare parte din zi, fie că doarme, citește o carte sau își face temele pentru a doua zi la școală.
- Wall- perete
- Door- ușă
- Window- fereastră
- Curtain- perdea
- Lamp- lampă
- Chair- scaun
- Shower- duș
- Toilet- toaletă
- Sink- chiuvetă
- Mirror- oglindă
- Bed- pat
- Closet- dulap
- Mattress- saltea
- Pillow- pernă
- Sheet- cearșaf
- Duvet- plapumă
- Alarm clock- ceas deșteptător
- Towel- prosop
- Soap- săpun
- Sponge- burete
Diverse obiecte din casă
După cum ai putut observa, obiectele din casă în limba engleză pot fi foarte numeroase dar niciodată plictisitoare. În continuare vă vom prezenta câteva obiecte și electrocasnice foarte utile în viața de zi cu zi.
- Radiator- radiator
- Fan- ventilator
- Air conditioner- aer condiționat
- Washing machine- mașină de spălat haine
- Dryer- uscător
- Broom- mătură
- Lights- lumini
- Power outlet- priză de curent
Metode eficiente pentru a învăța obiecte din casă în engleză
O metodă care cu certitudine va funcționa constă în a-ți aloca puțin timp în fiecare seară sau dimineață pentru a denumi împreună cu copilul tău toate obiectele din casă și din jurul acesteia. Cu siguranță, cele 10-15 minute petrecute astfel în fiecare zi, vor da rezultate spectaculoase în doar câteva săptămâni. De asemenea, s-a dovedit eficientă și o metodă mai puțin convențională. Aceea de a lipi pe obiectele de mobilier bilețele micuțe cu denumirea acestora în engleză. În acest mod, cel mic va reține denumirile în mod natural, fără să se simtă presat, iar de fiecare dată când va trece prin acel loc va reciti respectivul cuvânt.
Acum că ai înțeles mai bine cum să îl înveți pe cel mic camerele casei și obiectele din aceasta, să ne spui dacă ți-a plăcut articolul și să ne vizitezi pe canalul nostru de YouTube.
Ți-a plăcut articolul?