Scrolltop arrow icon
Left arrow icon Categorie
Close icon
Noutăți
Învățarea limbii engleze
Novakid pentru părinți
RO
RO flag icon
Mobile close icon
CTA background
Programați cele mai bune lecții de engleză pentru copilul dvs
TESTEAZĂ GRATUIT
Acțiune
LinkedIn share icon
Cum alegi o tabletă sau un laptop pentru copii ?
Educaţia copiilor
Star icon
29.09.2023
Time icon 7 min
Comment icon 0 comentarii

Cum alegi o tabletă sau un laptop pentru copii ?

Cuprins

Trebuie să cumperi un laptop pentru copii și nu știi de unde să începi? Novakid, școala care oferă cursuri de engleză online pentru copii, îți oferă în acest articol informații despre toate lucrurile pe care trebuie să le iei în considerare pentru a face alegerea potrivită când vine vorba de gadgeturi pentru copii

Primul lucru pe care trebuie să-l știi este că nu există cel mai bun laptop pentru copii în general sau cel mai bun laptop pentru elevi: totul depinde de vârsta copilului și de ceea ce trebuie să facă cu dispozitivul. 

Un laptop pentru copii de 6 ani este foarte diferit de un laptop pentru un elev de clasa a opta, evident. Să vedem, așadar, caracteristicile pe care trebuie să le iei în considerare atunci când alegi un laptop pentru copii.

Cu ce ajută un laptop pentru copii?

Pentru că noi învățăm engleza copiii online, și mii de elevi și profesori Novakid din diferite țări folosesc tablete și laptopuri în fiecare zi, putem spune că aceste gadgeturi pentru copii sunt instrumente prețioase pentru studiu și dezvoltare. 

Cel mai important aspect în alegerea unui laptop pentru copii este să înțelegi pentru ce va fi folosit. Pentru a vedea un film sau pentru a desena? Pentru a lua notițe în timpul lecțiilor, pentru a face prezentări în PowerPoint sau pentru a se juca online? Va căra aceste gadgeturi pentru copii de la școală acasă frecvent? 

În funcție de aceste nevoi, va trebui să cauți dispozitivul cel mai potrivit. De exemplu, dacă laptopul va fi folosit în principal pentru a citi sau a viziona clipuri, o tabletă pentru copii ar putea fi suficientă. 

Dacă cel mic va avea nevoie să folosească un software mai complex, să facă prezentări în PowerPoint, editare video sau programare, un laptop pentru copii este ceea ce îți trebuie pentru rezultate optime.

Alte elemente importante de luat în considerare sunt greutatea, durabilitatea și, desigur, costul. Să nu mai vorbim despre caracteristicile tehnice: știi care este diferența dintre notebook și laptop pentru copii, de exemplu? Iată ce ar trebui să știi.

Ești părinte și vrei să împărtășești experiența ta?
Contactează-ne pentru a-ți spune povestea.

Diferență între notebook și laptop pentru copii

Este inutil să citești articole online despre cele mai bune laptopuri pentru copii dacă nu înțelegi anumite diferențe fundamentale între dispozitive. 

Laptopurile, de exemplu, sunt în general mai mari și mai performante, potrivite pentru sarcini mai solicitante, cum ar fi procesarea grafică și editarea video. Notebook-urile sunt mai ușoare, cu ecrane mai mici și procesoare mai puțin puternice. Cu toate acestea, granițele dintre laptop și notebook s-au estompat și cei doi termeni sunt adesea folosiți ca sinonime, având rezultate similare uneori.

Oricare ar fi alegerea ta, asigură-te că setezi controlul parental pe dispozitivul copilului tău pentru a asigura o navigare în siguranță.

10 lucruri de luat în considerare când alegi o tabletă sau un laptop pentru copii

  1. Prețul gadgeturilor pentru copii

Costurile laptopurilor variază de la câteva sute la mii de euro. Cât ești dispus să cheltui pentru laptopul copiilor

În cercetarea efectuată de Novakid privind cheltuielile pentru activitățile extrașcolare ale copiilor (pe un eșantion de 3.500 de părinți din diferite țări europene), am întrebat părinții de copii cu vârste între 4 și 12 ani cât au cheltuit pentru a cumpăra telefoane, tablete și laptopuri pentru ei. 

Din studiu reiese că părinții sunt dispuși să cheltuie pentru gadgeturile copiilor lor, dar încearcă să limiteze cheltuielile. Peste o treime dintre părinți au cheltuit între €200 și €500 în ultimul an școlar, în timp ce doar 12% dintre părinți au cheltuit peste €500 și foarte puțini (4%) au făcut achiziții de peste €1000.

Din punctul nostru de vedere, dacă laptopul este destinat doar pentru uzul copiilor, este mai bine să alegi un model bun, dar economic: laptopurile devin învechite în câțiva ani, iar laptopurile pentru copiii de școală primară nu vor fi potrivite pentru un elev de liceu. Și apoi, imaginează-ți de câte ori laptopul va cădea sau va fi lovit!

  1. Laptopurile recondiționate

Pentru a economisi pentru această cheltuială, ia în considerare posibilitatea de a cumpăra un laptop sau o tabletă pentru copii resigilată, recondiționată sau chiar la mâna a doua. În general, acestea sunt produse care oferă un raport calitate-preț excelent și, în funcție de unde îl cumperi, poate avea și garanție.

  1. Laptopuri pentru copii personalizate

Laptopurile pentru copii nu trebuie neapărat cumpărate gata asamblate. Poți merge la un magazin de laptopuri, explica cerințele tale și cere ca laptopul să fie asamblat exact cu specificațiile tehnice de care ai nevoie. Un mod bun de a economisi și de a obține un laptop personalizat, perfect pentru nevoile copiilor tăi, chiar dacă este vorba și doar de un laptop de bebeluși, precum cele din oferta magazinelor de copii. 

  1. Alege un brand de încredere

Brand-ul este, de asemenea, important atunci când vine vorba de alegerea unui laptop pentru copii. Brand-urile cele mai cunoscute din oferta magazinelor (Lenovo, Dell, HP, Apple, Asus, Acer, Samsung, Sony, Toshiba, Microsoft, doar pentru a menționa câteva dintre favorite) nu numai că oferă garanția produselor de calitate, dar asigură și servicii post-vânzare. 

Laptopurile copiilor sunt adesea folosite incorect și riscul de a avea nevoie de service este mai mare decât pentru adulți. Deci, este mai bine să optezi pentru brand-uri renumite cu servicii de asistență de încredere. Și când cumperi, întreabă unde poți să te adresezi în cazul în care apar probleme.

  1. Greutatea

Greutatea este un alt factor important atunci când alegi un laptop pentru copii. Un dispozitiv ușor și portabil va fi mai potrivit pentru copii, care ar putea avea nevoie să îl mute dintr-o cameră în alta sau să transporte laptopul de la școală acasă. Ghiozdanele copiilor sunt deja destul de grele, așa că trebuie găsită o greutate potrivită vârstei lor.

  1. Rezistența 

Laptopurile și copiii nu sunt o combinație mereu fericită: pahare cu lapte vărsate pe tastatură, ghiozdanul cu laptopul mereu aruncat pe podea, fără să mai punem la socoteală căzăturile și loviturile pe care le poate încasa device-ul. 

Așadar, laptopul pentru copii trebuie să fie rezistent la șocuri. Modelele ultra-slim sunt ușoare și frumoase, dar nu sunt cea mai bună alegere pentru elevii din ciclul primar sau gimnazial. Alege, din oferta pe care ai găsit-o, un laptop care are o construcție solidă și materiale de calitate pentru a rezista la micile șocuri și căzături accidentale.

  1. Dimensiunea ecranului

Fii atent și la mărimea ecranului, un aspect cheie pentru a asigura o experiență vizuală confortabilă pentru cei mici. Un display de dimensiuni adecvate facilitează citirea și nu obosește ochii atunci când stau în fața unui laptop educațional pentru copii pentru un curs de limba engleză pentru preșcolari, de exemplu. 

  1. Dimensiunea tastaturii

Aspectul discutat mai sus este valabil și pentru tastatură. Mai ales pentru copiii mai mici, care abia încep să învețe cuvinte și să scrie, este important ca tastatura să fie mare pentru a facilita tastatul. Copiii, în general, sunt mai obișnuiți cu telefoanele și tabletele pentru copii favorite decât cu laptopurile când e vorba de cuvinte, așa că le va lua ceva timp să se obișnuiască să tasteze. 

  1. Durata de viață a bateriei

Un alt aspect foarte important este durata de viață a bateriei. A opta pentru un calculator cu o baterie care oferă inclusiv o autonomie suficientă pentru întreaga zi de activități este esențial. Astfel, copilul tău poate folosi laptopul fără a se preocupa de încărcarea frecventă.

  1. Numărul de porturi USB

Verifică dacă în laptopul pentru copii sunt suficiente porturi USB pentru a conecta toate dispozitivele externe de care are nevoie cel mic: maus, stick USB, căști, imprimantă etc.

Tablete pentru copii și laptopuri pentru gaming

Diferența dintre tabletele pentru copii și laptopurile pentru gaming trebuie discutată separat. Dacă gadgetul pentru copii va fi folosit în principal pentru jocuri online, cea mai bună opțiune rămâne aceea a laptopurilor. Acestea sunt concepute special să aibă performanțe superioare comparativ cu tabletele pentru copii și pot susține cu ușurință jocurile favorite cele mai solicitante.

Tabletele pentru copii sunt dispozitive utile pentru a viziona videoclipuri, a se distra cu diverse aplicații și a începe să experimenteze lumea digitală, mai ales dacă vorbim de o tabletă pentru copii sub 5 ani. Sunt folositoare și pentru desenat și pentru a lua notițe. Dar nici cea mai bună tabletă nu poate înlocui perfect laptopul când vine vorba de a realiza o prezentare în PowerPoint, de exemplu, sau de a edita un videoclip pentru școală.

În concluzie, alegerea unui laptop pentru copii necesită atenție din mai multe puncte de vedere. Pe lângă evaluarea avantajelor și dezavantajelor, implică-ți copilul în decizie, dacă este posibil, astfel încât să alegi un dispozitiv care să se potrivească nevoilor și preferințelor lui. 

Folosind însă informațiile din articol, suntem siguri că vei lua decizia corectă. Și indiferent de laptopul pentru copii pe care îl vei alege, asigură-te că cel mic știe să îl folosească în scopuri utile. 

Tu ce laptop i-ai lua copilului tău? Spune-ne în comentarii!

Rate this post

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă
Alegeți o limbă
Down arrow icon
Russia Global English Czech Republic Italy Portugal Brazil Romania Japan South Korea Spain Chile Argentina Slovakia Turkey Poland Israel Greece Malaysia Indonesia Hungary France Germany Global العربية Norway India India-en Netherlands Sweden Denmark Finland
Cookie icon
Folosim cookie-uri pentru a vă face mai convenabil să utilizați site-ul nostru. În timp ce vă aflați pe site, sunteți de acord să salvați fișierele cookie în browser.