Scrolltop arrow icon
Left arrow icon Categorie
Close icon
Noutăți
Învățarea limbii engleze
Novakid pentru părinți
RO
RO flag icon
Mobile close icon
CTA background
Programați cele mai bune lecții de engleză pentru copilul dvs
TESTEAZĂ GRATUIT
Acțiune
LinkedIn share icon
Povestea iepurașului de Paște și activități tematice cu această ocazie
Novakid pentru părinți
Star icon
20.02.2024
Time icon 7 min
Comment icon 0 comentarii

Povestea iepurașului de Paște și activități tematice cu această ocazie

Cuprins

Ai auzit vreodată poveștile despre iepurașii de Paște care zburdă liberi prin pajiști, cu coșulețe pline de ouă colorate, pregătiți să aducă bucurie în casele oamenilor? Ei bine, această imagine veselă este mai mult decât o simplă fantezie; este o tradiție îndrăgită care aduce zâmbete pe fețele copiilor și adulților deopotrivă în fiecare primăvară. 

Dar de unde a apărut această tradiție a iepurașului de Paște, și de ce a devenit unul dintre cele mai recunoscute simboluri ale acestei sărbători? 

În rândurile ce urmează, te invităm să descoperim povestea iepurașului de Paște, de ce ascunde ouă colorate și în ce colțuri ale lumii acesta își face simțită prezența, aducând bucurie și veselie. 

Tip: Dacă vrei să afli mai multe despre iepurașul de Paște, dar să și repeți la engleză cu cel mic, poți citi alături de el în engleza pentru copii începători cărți pe această temă.

De ce a devenit iepurașul de Paște un simbol al sărbătorii?

Povestea iepurașului de Paște începe în Germania medievală, unde era considerat un simbol al fertilității și al renașterii datorită capacității sale remarcabile de a se reproduce. Această asociere cu noua viață și cu primăvara a făcut din iepuraș un simbol natural pentru Paște, o sărbătoare care celebrează învierea și renașterea.

Tradițiile legate de iepurașul de Paști variază de la o țară la alta, dar toate au un lucru în comun: iepurașul aduce ouă colorate și dulciuri copiilor cuminți. În trecut, copiii obișnuiau să construiască cuiburi din haine vechi sau paie în care iepurașul de Paște să poată lăsa ouăle. Azi, această tradiție a evoluat în căutarea ouălor de Paște, o activitate care încântă copiii din multe colțuri ale lumii.

Iepurașul de Paște este popular în multe țări, inclusiv în Statele Unite, Germania, Australia și Marea Britanie. În Germania, iepurașul de Paște este cel care aduce ouăle, în timp ce în țări precum Australia și Marea Britanie, iepurașul vine cu dulciuri și ciocolată. În fiecare dintre aceste țări, povestea iepurașului de Paște este adaptată și îmbogățită cu elemente culturale proprii.

Iepurașul de Paște în zilele noastre

Tema iepurașului de Paști este omniprezentă în zilele noastre, servind drept inspirație pentru o varietate de produse și activități. De la decorațiuni care înfățișează iepurași simpatici până la cozonaci și prăjituri care imită forma lor, iepurașul de Paște este un simbol al bucuriei și veseliei primăverii. Poze cu iepurași de Paște împodobesc felicitările și mesajele de sărbători, în timp ce cadourile tematice aduc zâmbete pe fețele celor mici.

În zilele noastre, iepurașul de Paște este mai mult decât o simplă figură mitologică; este un simbol al speranței, renașterii și bucuriei care unește oameni din diferite culturi în celebrarea uneia dintre cele mai vechi și mai iubite sărbători. Fie că este vorba despre tradiționala vânătoare de ouă de Paște sau despre simpla bucurie de a decora casa cu poze cu iepurași de Paște, acesta rămâne o parte esențială a sărbătorii primăverii.

Vizionează acest clip de la Novakid, școala online de limba engleză pentru copii de la 4 la12 ani, pentru a dezvolta vocabularul celui mic în engleză despre această sărbătoare. 

Ești părinte și vrei să împărtășești experiența ta?
Contactează-ne pentru a-ți spune povestea.

Iepurașul de Paște în România

Iepurașul de Paște este, de asemenea, foarte popular și îndrăgit de copiii din România. Această tradiție occidentală a fost adoptată și îmbrățișată în multe familii românești, devenind o parte veselă și așteptată a sărbătorilor de Paște. 

Iepurașul de Paște este asociat, și în România, cu aducerea de cadouri, în special de ouă colorate și dulciuri, pentru copii.

Activitățile legate de iepurașul de Paște, cum ar fi vânătoarea de ouă de Paște, decorarea ouălor și crearea de coșulețe pentru cadouri tematice, sunt foarte populare printre copii. Aceste activități nu doar că le oferă bucurie și distracție, dar îi ajută și să învețe despre tradițiile de Paște și să își dezvolte creativitatea.

În plus, școlile și grădinițele din România adesea organizează ateliere și evenimente speciale în perioada Paștelui, unde tema iepurașului de Paște este explorată prin cântece, jocuri și activități creative. Astfel, povestea iepurașului de Paște devine un element familiar și așteptat al sărbătorilor pascale, contribuind la magia și bucuria acestui moment din an. 

10 activități de Paște cu iepurași

Dacă ești în pană de idei și nu știi ce activități distractive să organizezi de Paște pentru copii tăi, iată 10 idei care, sperăm noi, îți vor fi folositoare. 

  • Vânătoarea de ouă de Paște

Organizează o vânătoare de ouă în grădina ta sau într-un parc apropiat. Ascunde ouă de ciocolată sau ouă colorate în diferite locuri, unele mai la vedere, altele mai bine ascunse. Copiii vor primi coșuri de Paște și vor pleca în căutarea lor, fiecare ou găsit fiind o bucurie și o recompensă în sine.

  • Decorarea ouălor de Paște

Pregătește ouă fierte tari și diverse materiale pentru decorat: vopsele, autocolante cu iepurași, markere, sclipici. Copiii își pot exprima creativitatea decorând ouăle cu teme pascale și poze cu iepurași de Paște, transformând fiecare ou într-o mică operă de artă.

  • Atelier de confecționat iepurași

Folosește materiale precum hârtie colorată, bumbac, șosete vechi sau fetru pentru a crea iepurași de Paște sau desenează iepuraș de Paște de colorat pe hârtie. Această activitate le permite copiilor să își folosească imaginația și abilitățile manuale pentru a crea propriul iepuraș de Paște pe care să îl păstreze ca amintire.

  • Povestea iepurașului de Paște

Organizează o sesiune de povestiri în care să le citești copiilor despre originea și aventurile iepurașului de Paște. Alege povești care stimulează imaginația și îi învață pe copii despre semnificația și tradițiile Paștelui.

  • Cursa cu săculeți în formă de iepuraș de Paște

Pentru o activitate fizică strașnică, organizează o cursă cu săculeți, dar folosește săculeți decorați sau confecționați să semene cu iepurași. Copiii vor intra în săculeți și vor sări până la linia de sosire, simțindu-se parte dintr-o aventură veselă de Paște.

  • Gătitul prăjiturilor tematice

Împreună cu copiii, pregătiți prăjituri sau biscuiți în forma de iepurași de Paști, folosind forme de tăiat conturul aluatului specifice. Decorarea acestora poate fi o activitate plăcută și delicioasă, unde fiecare poate adăuga glazură, bomboane sau ciocolată pentru a personaliza fiecare iepuraș de Paște de colorat.

  • Felicitări de Paște

Oferă copiilor materiale precum carton colorat, markere, lipici și sclipici pentru a crea felicitări de Paște. Încurajează-i să deseneze iepurași și alte simboluri pascale, creând astfel felicitări personalizate pentru familie și prieteni.

  • Construirea unui cuib pentru Iepurașul de Paște

Folosind materiale naturale sau textile, copiii pot construi un mic cuib pentru iepurașul de Paște într-un colț al casei sau grădinii. Acesta poate fi locul în care „iepurașul” va lăsa dulciuri și ouă în noaptea de Înviere.

  • Parada costumelor de iepuraș

Organizează o paradă unde copiii se pot îmbrăca în costume de iepurași, completate cu urechi de iepuraș, codițe și chiar și fețe pictate. Aceasta poate fi o modalitate distractivă de a sărbători Paștele și de a face fotografii memorabile.

  • Cinematograful de Paște în aer liber

Încheie sărbătoarea de Paște cu o seară de film în aer liber, alegând filme cu tematica iepurașului de Paște sau alte povești pascale potrivite pentru copii. Amenajează spațiul cu pături, perne și lasă-i pe copii să se bucură de popcorn și băuturi în timp ce vizionează filmul sub stele.

Sărbătorile de Paște reprezintă un moment perfect pentru a crea amintiri de neuitat alături de cei dragi, iar activitățile tematice cu iepurași de Paști oferă o modalitate excelentă de a aduce bucurie și creativitate în această perioadă specială. Pentru o notă educativă în plus, poartă conversații în limba engleză pentru copii de Paște. 

Fie că alegi să participi la o vânătoare de ouă de Paște, să decorezi ouă în familie, să creezi iepurași din materiale și hârtie sau să te bucuri de poveștile magice ale iepurașului de Paște, aceste activități întăresc legăturile familiale și îi învață pe cei mici despre importanța tradițiilor și a petrecerii timpului împreună.

Și, să nu uităm că, dincolo de distracție și râsete, Paștele este o sărbătoare a speranței și renașterii, iar tradițiile legate de iepurașul de Paște adaugă o notă de farmec și veselie acestei perioade. Prin implicarea în aceste activități, nu doar că ne bucurăm de momentele petrecute împreună, dar transmitem și generațiilor viitoare valorile și bucuriile simple ale vieții.

Fie ca spiritul Paștelui să aducă în casa ta bucurie, lumină și multe motive de veselie. Paște fericit!

Tu ce activități vei alege să faci anul acesta de Paște cu cel mic? Spune-ne în comentarii! 

5/5

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă
Sănătatea copiilor
Jocuri și activități cu copilul
Fetițe care râd și se distrează.
Jocuri și activități cu copilul
Alegeți o limbă
Down arrow icon
Russia Global English Czech Republic Italy Portugal Brazil Romania Japan South Korea Spain Chile Argentina Slovakia Turkey Poland Israel Greece Malaysia Indonesia Hungary France Germany Global العربية Norway India India-en Netherlands Sweden Denmark Finland
Cookie icon
Folosim cookie-uri pentru a vă face mai convenabil să utilizați site-ul nostru. În timp ce vă aflați pe site, sunteți de acord să salvați fișierele cookie în browser.