Scrolltop arrow icon
Left arrow icon Categorie
Close icon
Noutăți
Învățarea limbii engleze
Novakid pentru părinți
RO
RO flag icon
Mobile close icon
CTA background
Programați cele mai bune lecții de engleză pentru copilul dvs
TESTEAZĂ GRATUIT
Acțiune
LinkedIn share icon
One, two, three! Să învățăm numerele în engleză!
Vocabular
Star icon
18.09.2023
Time icon 12 min
Comment icon 0 comentarii

One, two, three! Să învățăm numerele în engleză!

Cuprins

Dorești să-ți ajuți copilul tău să învețe numerele în engleză? În articolul nostru vei găsi tot ceea ce ai nevoie: numerele în engleză de la 1 la 100, două foi de activități pentru a exersa numerele în engleză și câteva idei de jocuri pe care le puteți face acasă folosind flashcard-uri pentru a învăța în mod plăcut și eficient.

Dacă cel mic urmează deja un curs de engleză pentru copii și știe cifrele în engleză, aceste jocuri te pot ajuta să consolidezi ceea ce studiază. Însă, dacă nu vă aflați în această situație, puteți învăța împreună în mod distractiv. Esențial este ca procesul de învățare să fie plăcut și să se desfășoare sub forma unui joc.

Desigur, înainte de a aborda numerele în engleză, este important ca cei mici să fie deja familiarizați cu conceptul de număr și să le cunoască în limba lor maternă, în acest caz, în limba română.

Numerele în engleză de la 1 la 10

Numerele de la 1 la 10 pentru copii.

Să începem cu numerele în engleză de la 1 la 10. Sună ușor, dar memorarea a 10 cuvinte într-o altă limbă este foarte dificilă pentru copii. Așadar, sfatul nostru este, dacă vrei să-ți înveți copilul numere în engleză este să începi cu numerele de la 1 la 5. Și apoi, când le-a învățat, continuă cu numerele în engleză până la 10. Apoi, pas cu pas, adaugi următoarele cifre în engleză.

0 – zero

1 – one

2 – two

3 – three

4 – four

5 – five

6 – six

7 – seven

8 – eight

9 – nine

10 – ten

Pentru a cunoaște pronunția corectă a numerelor în engleză de la 1 la 10, puteți urmări un video de la Novakid, unde profesoara Anni împărtășește metodele ei de a învăța copiii numerele. 

Iar de mai jos poți descărca o fișă de lucru pentru copii, cu o activitate simplă, pentru a învăța cum se scriu numerele în limba engleză de la 1 la 10.

Ești părinte și vrei să împărtășești experiența ta?
Contactează-ne pentru a-ți spune povestea.

Activitățile prin care copiii învață limba engleză acasă devin mult mai eficiente atunci când sunt integrate într-un cadru plin de jocuri și distracție și sunt realizate în colaborare cu părinții. Același principiu se aplică și lecțiilor de engleză pentru copii începători: când ei se distrează, învață în mod mai productiv.

De aceea, la toate cursurile noastre online de engleză pentru copii, punem accentul pe abordarea bazată pe povești și gamificare chiar și când e vorba de cifre în engleză. Profesorii noștri, vorbitori nativi, sunt special pregătiți pentru a-i învăța pe cei mici, contribuind astfel la o experiență educațională distractivă și eficace.

Numerele în engleză de la 1 la 20

După ce au fost învățate numerele în engleză până la 10, puteți continua cu numerele de la 1 la 20 în limba engleză. Numerele de la 11 la 20 în limba engleză sunt mai ușor de învățat: toate se termină cu „teen” (în afară de eleven și twelve) și sunt similare cu numerele corespunzătoare de la 1 la 10. 

De exemplu, 13 în engleză este thirteen (three+teen), 18 în engleză spunem eighteen și așa mai departe. Iată cum se scriu numerele de la 11 la 20 în engleză.

11 – eleven

12 – twelve

13 – thirteen

14 – fourteen

15 – fifteen

16 – sixteen

17 – seventeen

18 – eighteen

19 – nineteen

20 – twenty

Cum se scriu numerele în engleză până la 100 ?

Odată ce copilul tău a învățat numerele în engleză până la 20, poți trece treptat la predarea numerelor în engleză de la 1 la 100. În continuare, în articol vei găsi câteva activități distractive pe care le poți face acasă pentru a-ți ajuta copilul să învețe numerele în engleză. Mai jos completăm lista, pentru a vedea cum se scriu numerele în engleză până la 100.

După cum vei vedea, numerele în engleză de la 1 la 100 nu sunt greu de reținut. O regulă importantă despre scrierea numerelor în engleză până la 100: între numărul care indică zeci (twenty, thirty…) și cel care indică unități trebuie să adăugați o cratimă. De exemplu: 21 este scris ca „twenty-one”, 56 este scris ca „fifty-six” și așa mai departe.

21 – twenty-one

22 – twenty-two

23 – twenty-three

24 – twenty-four

25 – twenty-five

26 – twenty-six

27 – twenty-seven

28 – twenty-eight

29 – twenty-nine

30 – thirty

31 – thirty-one

32 – thirty-two

33 – thirty-three

34 – thirty-four

35 – thirty-five

36 – thirty-six

37 – thirty-seven

38 – thirty-eight

39 – thirty-nine

40 – forty

41 – forty-one

42 – forty-two

50 – fifty

60 – sixty

70 – seventy

80 – eighty

90 – ninety

100 – one hundred

Numerele în engleză de la 1 la 1000

Cu băieții și fetele de la 10 ani în sus, poți începe și numerele în engleză de la 1 la 1000. Învățarea lor nu va fi dificilă dacă cei micii știu deja numerele în engleză până 100. Este doar o chestiune de a reține că numerele de peste 100 în engleză introduc „și” după sute, la fel ca în română la zeci.

Deci: dacă 100 în engleză se spune că este „one hundred”, 101 se spune că este „one hundred and one” și 341 este „four hundred and forty-one”.

100 – one hundred

101 – one hundred and one

102 – one hundred and two

103 – one hundred and three

104 – one hundred and four

105 – one hundred and five

106 – one hundred and six

107 – one hundred and seven

108 – one hundred and eight

109 – one hundred and nine

110 – one hundred and ten 

111 – one hundred and eleven

200 – two hundred

300 – three hundred

400 – four hundred

500 – five hundred

600 – six hundred

700 – seven hundred

800 – eight hundred

900 – nine hundred

1000 – one thousand

Și că tot discutăm subiectul cifrelor în engleză, dacă vrei să faci pasul următor, aici vei găsi un video despre operațiunile din matematică în limba engleză.

Numerele în engleză ordinale

Până acum am vorbit despre numerele în engleză cardinale, numerele care indică o cantitate. Dar numerele ordinale, care indică poziția într-o listă (primul, al doilea, etc…), sunt și ele importante să învățăm engleza copiii. Și asta pentru că sunt folosite pentru a spune data din calendar. 

În engleză, de fapt, datele sunt indicate cu numere ordinale. Acest lucru se întâmplă și în românp, dar numai pentru prima zi a lunii (întâi iunie). Pentru celelalte zile folosim numere cardinale (2 iunie, 3 iunie etc.). Cu toate acestea, numerele în engleză ordinale sunt folosite pentru toate zilele lunii. Vrei să știi cum să scrii numerele în engleză ordinale? În română pot fi la masculin sau feminin.

Iată lista de la 1 la 100:

1st (First) – Întâi

2nd (Second) – Al doilea

3rd (Third) – Al treilea

4th (Fourth) – Al patrulea

5th (Fifth) – Al ciniclea

6th (Sixth) – Al șaselea

7th (Seventh) – Al șaptelea

8th (Eighth) – Al optulea

9th (Ninth) – Al noulea

10th (Tenth) – Al zecelea

11th (Eleventh) – Al unsprezecelea

12th (Twelfth) – Al doisprezecelea

13th (Thirteenth) – Al treisprezecelea

14th (Fourteenth) – Al patrusprezecelea

15th (Fifteenth) – Al cincisprezecelea

16th (Sixteenth) – Al șaisprezecelea

17th (Seventeenth) – Al șaptesprezecelea

18th (Eighteenth) – Al optsprezecelea

19th (Nineteenth) – Al nouăsprezecelea

20th (Twentieth) – Al douăzecilea

21st (Twenty-first) – Al douăzecișiunulea

22nd (Twenty-second) – Al douăzecișidoilea

23rd (Twenty-third) – Al douăzecișitreilea

24th (Twenty-fourth) – Al douăzecișipatrulea

25th (Twenty-fifth) – Al douăzecișicincilea

26th (Twenty-sixth) – Al douăzecișișaselea

27th (Twenty-seventh) – Al douăzecișișaptelea

28th (Twenty-eighth) – Al douăzecișioptulea

29th (Twenty-ninth) – Al douăzecișinouălea

30th (Thirtieth) – Al treizecilea

31st (Thirty-first) – Al treizecișiunulea

32nd (Thirty-second) – Al treizecișidoilea

33rd (Thirty-third) – Al treizecișitreilea

40th (Fortieth) – Al patruzecilea

50th (Fiftieth) – Al cincizecilea

60th (Sixtieth) – Al șaizecilea

70th (Seventieth) – Al șaptezecilea

80th (Eightieth) – Al optzecilea

90th (Ninetieth) – Al nouăzecilea

100th (Hundredth) – Al o sutălea

Ce este de reținut despre numerele în engleză ordinale? Regula este simplă: toate sunt formate prin adăugarea sufixului „th” la numărul cardinal. Cu excepția primului, al doilea și al treilea, care sunt scrise „first”, „second”, „third”, prescurtate 1st, 2nd și 3rd. Și așa, de asemenea, 21st, 22nd, 23rd și așa mai departe…

Dacă vrei să ajuți copiii cu stabilirea orarului în limba engleză, aici avem un ghid pentru învățarea zilelor săptămânii.

Jocuri și activități pentru învățarea numerele în engleză

Am văzut numerele în engleză până la 100 și cum sunt scrise numerele ordinale în engleză. Acum să vedem ce jocuri și activități ne ajută să memorăm cuvintele noi.

Iată 3 activități pe care le poți încerca cu flashcard-uri. Flashcard-urile sunt cartonașe simple pe care le puteți face împreună cu cel mic: pe fiecare veți scrie un număr în cifre și litere.

  1. Începeți cu numerele în engleză de la 1 la 5. Arătă-i câte un flashcard și spune numărul, apoi cere-i copilului să repete. Apoi poți număra de la 1 la 5 în engleză pentru a afișa ordinea numerelor în engleză.
  2. Puneți flashcard-urile în ordinea greșită și cere-i copilului să le rearanjeze în ordinea corectă, apoi numărați împreună.
  3. Așează cardurile cu numerele în engleză de la 1 la 20 pe podea la distanța potrivită pentru ca cel mic să sară de la unul la altul. Spui un număr și copilul trebuie să sară pe el. La sfârșitul călătoriei poate exista un mic premiu. Atunci schimbă rolurile: tu vei fi cel care sare. Încearcă să faci greșeli, astfel încât copilul să te poată corecta. Această activitate combină învățarea și mișcarea, una dintre cele mai eficiente metode de învățare a limbii engleze pentru copii.

Care dintre aceste activități te gândești să le încerci cu copiii tăi? Spune-ne în comentarii! 

Rate this post

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă
Alegeți o limbă
Down arrow icon
Russia Global English Czech Republic Italy Portugal Brazil Romania Japan South Korea Spain Chile Argentina Slovakia Turkey Poland Israel Greece Malaysia Indonesia Hungary France Germany Global العربية Norway India India-en Netherlands Sweden Denmark Finland
Cookie icon
Folosim cookie-uri pentru a vă face mai convenabil să utilizați site-ul nostru. În timp ce vă aflați pe site, sunteți de acord să salvați fișierele cookie în browser.